fryckstrands.blogg.se

Måndag 11/9

Vi checkade ut och åkte mot Yosemite. Tur igen att vi hade en så stor bil så vi alla kunde åka tillsammans och Annette kunde använda sitt pensionärs kort så slapp vi betala in i Yosemite. 
Det var lite osäkert länge Om vi skulle kunna åka till Yosemite pga stora bränder som pågått länge. Den största branden hade de lyckats att släcka så vi kunde åka. En by som låg nära där hade de fått lov att evakuera vid branden. Det var stora ytor som var tänkta av aska och svarta trädskepnader, ngr hus ruiner fanns tyvärr också. Det luktade brandrök fortfarande. 

En väg hade det rasar jordmassor över så vi fick åka en liten omväg. 

Yosemite har en otrolig natur och man behöver spendera flera dagar där för att kunna se allt, vi hade en halv dag för det tog 4 timmar tor från Merced. Paradiset för den vandrings bitne. Vädret var lagom, vi kunde gå i kortärmat och shorts men vi svettades inte. 
Det fanns en buss vi kunde ta och åka till de olika sevärdheter. Vi fick då lite men då var det asfalterat rakt ut i naturen, konstigt. Vad är det för fel på en naturstig eller grusväg?!

Vi åkte tillbaka till Annette och Gordons bil i Merced och sa hejdå. Önskar att vi hade mer tid men bättre än inget. 😊
Vi styrde då kosan mot Fresno där Niclas skulle spela innebandymatch på tisdag kväll. 😊
Vi åt middag på Appelbees, och det var lika gott som vanligt. Skönt åter igen att slippa hamburgare. Man betalade själv med en apparat som stod på varje bord. 😊

Sedan åkte vi och checkade in på Americas best value inn & suites i Fresno där vi skulle spendera 2 nätter. 
Vi kom till hotellet vid 21 och det var 30 grader ute, skönt med AC på rummet. 😊